Lapas karte: Muzejs >> Notikumi >> Rakstu arhivs

2019. gada raksti

Aprīļa mēneša priekšmets
Ir pienācis aprīlis un pavisam drīz būs klāt arī latviešu vidū iemīļotie pavasara svētki – Lieldienas. Vai esat jau sagatavojuši visu nepieciešamo šo svētku svinēšanai?
  Aprīļa mēneša priekšmets ir Lieldienu atklātne. Atklātne sūtīta 1933. gada 14. aprīlī, vēlot šos svētkus nosvinēt priecīgi. Atklātnes izmēri ir 13,8x8,8 cm.
Kartiņu zīmējis Aleksandrs Apsītis, latviešu gleznotājs un grafiķis. Dzimis 1880. gada 6.aprīlī Rīgas strādnieka Pētera Apsīša ģimenē. 14 gadu vecumā viņš kopā ar ģimeni pārcēlās uz Pēterburgu. Aleksandrs mācījās Ļ. Dmitrijeva – Kavkazska mākslas studijā, pēc kuras beigšanas strādāja par preses un grāmatu grafiķi. 1921. gadā Aleksandrs Apsītis atgriezās Latvijā un turpināja strādāt par žurnālu un grāmatu ilustratoru. Sadarbojās ar Andreja Jesena izdevniecību, zīmēja arī reklāmas plakātus, apsveikuma kartītes, konfekšu papīrus V. Ķuzes saldumu fabrikai.

Cērtat brāļi oša kārtis,
Vītējiet saulītē;
Kad atnāks Liela diena,
Pakariet šūpolītes.

Kubalu skola – muzejs jums novēl kārtīgi izšūpoties, aizripināt olu cik vien tālu iespējams un kopā ar ģimeni gardi izsmieties, svinot šo Lielo dienu!

Attēls. Lieldienu atklātne. KSM p581/Ri

www.facebook.com/kubalmuz/

 
11.04.2019.  |   Sadaļa: Muzejs->Notikumi->Rakstu arhivs   |   Komentēt
Muzejs
Pieteikt apmeklējumu
Domu graudi
 
   Ātram zirgam piešu nevajaga.
   Deviņi amati desmitais bads.
   Iesākumā katrs darbs ir grūts.
   Baro nu suni, kad vilks lopos.

 
Ernst Lipenberg iz Jaunzemiem
Proves raksti, 1896.
1
2
3